*

Корисні посилання



Архітектура та транспорт «Будівництво та цивільна інженерія»

IMG-42605f8e1984ae595e24ca5df5fffaf8-VОдеський коледж транспортних технологій, відділення "Будівництво та експлуатація будівель і споруд"Спеціальність  «Будівництво та цивільна інженерія »  була заснована у 2009 році, ліцензований обсяг 30 осіб денної форми навчання.

       Серед безлічі міст і сіл нашої країни чи планети яскраво виділяються ті, що здіймають до неба дахами чудових будівель чи тішать око мереживом барокових візерунків, міццю велетів–споруд чи спокійним поглядом вікон житлових кварталів, продуманих до дрібниць. Та всі ці дива з`явилися не самі – вони створені талантом і руками людей – справжніх фахівців, будівельників. Саме їх професія – одна з найдавніших у світі, але й найсучасніша: усі новітні технології впроваджуються в будівельну індустрію. Тому сучасний будівничий – це висококваліфікований фахівець, що володіє як традиційними, так і модерними прийомами і методами, застосовує різні матеріали і технології.

Одним із них можеш стати і Ти , якщо вирішиш вступити на спеціальність «Будівництво та цивільна інженерія». Технік-будівельник готується для виробничо-технологічної діяльності в будівельних організаціях і підрозділах на посадах майстра, виробника робіт та ін., що вимагають вищої технічної освіти. Молодший фахівець повинен бути підготовлений до активної творчої, професійної і соціальної діяльності, яка б сприяла прогресу суспільного розвитку, вмінню самостійно здобувати нові знання, контролювати і коректувати зроблене. Молодший фахівець повинен вільно володіти державною мовою, професійно використовувати одну з іноземних мов. Він повинен уміти оцінювати історичні і сучасні процеси, проблеми в житті країни, тенденції світового розвитку, повинен мати високі моральні якості, звички організаторської та управлінської діяльності, вміти ухвалювати професійні рішення з урахуванням соціальних наслідків. Молодший фахівець — технік-будівельник — після закінчення навчання може працювати на різних посадах:

  1. Техніком-будівельником.
  2. Техніком-оглядачем.
  3. Оглядачем будови.
  4. Техніком-проектувальником.
  5. Техніком-лаборантом (будівельником).
  6. Техніком із нормування праці.
  7. Техніком з підготовки виробництва.

а також на посади робочих професій:

  • штукатур;
  • маляр;
  • плотник;
  • слюсар-сантехнік;

Він буде вміти:

  1. Забезпечувати виробництво будівельно-монтажних робіт відповідно до проекту виробництва робіт, робочих креслень, вимог нормативних документів і термінів здавання об’єкту.
  2. Організовувати роботу майстра з приймання і складування матеріалів, конструкцій, раціонального використання будівельних машин, транспортних засобів, розстановки і видачі завдань бригадам і ланкам.
  3. Контролювати послідовність роботи, усуваючи порушення технології і забезпечуючи якість будівельно-монтажних робіт.
  4. Контролювати дотримання вимог з охорони праці, протипожежної безпеки, захисту довкілля.
  5. Користуватися покажчиком державних стандартів, СНіПами та іншою нормативною документацією.

І буде знати:

  1. Технологію та організацію будівельного виробництва, проектно-кошторисну документацію на об’єкти, що будуються, будівельні норми і правила на виробництво і приймання будівельно-монтажних робіт.
  2. Конструктивні рішення будівель і споруд, основи розрахунку будівельних конструкцій.
  3. Трудове законодавство, правила і норми охорони праці, шляхи захисту довкілля.
  4. Економіку, організацію праці, планування роботи на ділянці, основи управління трудовим колективом, єдині норми і розцінки, чинні положення про оплату праці.

 

Матеріально-технічна база спеціальності поступово поповнюється та розширюється:

  • Лабораторія 68 «Інженерної геодезії», що дозволяє виконувати геодезичні інженерні роботи, проводити теодолітну, нівелірну та тахеометричну зйомку місцевості.
  • Кабінети «Економіки будівництва», «Основи підприємництва і управлінської діяльності». В цих кабінетах студенти зможуть практично проводити економічні розрахунки нових технологій будівельного виробництва, реконструкції та обслуговування будівельних споруд.
  • Кабінет 30 — «Будівельних конструкцій», «Основ розрахунків будівельних конструкцій» обладнані відповідно до рекомендованих тематичних планів. В наявності стенди та плакати конструкцій елементів будівель та споруд. Розрахунки будівельних конструкцій будуть здійснюватися за допомогою використання ПЕОМ.
  • Лабораторія 29 «Технології і організації будівельного виробництва». Студенти мають змогу практично виконувати розрахунки за допомогою технічних засобів навчання, мультимедійних програм та навчальних фільмів. В цьому кабінеті з початку 2011 року проводиться капітальний ремонт та обладнання лабораторії «Випробування будівельних і конструкційних матеріалів».
  • Комп’ютерний клас, що забезпечує високий рівень підготовки фахівців будівельної галузі з урахуванням вимог сьогодення.
  • Навчальний полігон

Навчально-матеріальна база спеціальності 5.06010101 «Будівництво та експлуатація будівель і споруд» підлягає розвитку. Обладнання, пристрої та агрегати , а також методичне забезпечується систематично з моменту викладання спеціальних дисциплін.

  bo3 bo2В майбутньому планується створення на навчальному полігоні класу для отримання робочих професій: муляр, штукатур-маляр, лицювальник-плиточник.

Бази практики :

Будівельно-монтажні експлуатаційні управління :

  • Ст. Одеса — БМЕУ-1
  • Ст. Котовськ – БМЕУ -2
  • Ст.  Знам’янка -  БМЕУ-3
  • Ст.  Херсон – БМЕУ-4
  • Ст. Шевченково – БМЕУ-5

Будівельно-монтажні поїзда:

  • Ст. Одеса — БМП-686
  • Ст. Вапнярка – БМП-687
  • Ст.  Знам’янка – БМП-704
  • Ст. Гайворон БМП-634

Після отримання диплома молодшого спеціаліста випускники мають можливість вступу на інженерно-технічнічні факультети  ДВНЗ  III — IV рівнів акредитації на скорочену форму навчання.

Вирішуй ,чи хочеш залишити справжній добрий слід на землі!

Якщо вирішив — ласкаво просимо! Збудуємо новий світ разом!

КОНТАКТНИЙ ТЕЛЕФОН (048) 727-62-10